Continuarea CIM dupa expirarea perioadei de proba


Buna ziua,
Am fost angajata la 1 sept cu ctr pe perioada nedeterminata, insa cu perioada de proba de 90 zile. Au trecut cle 90 zile, daca se prelungeste ctr ar trebui sa semnez un act aditional ? daca nu ar fi trebuit sa primesc preaviz de 20 zile lucratoare? Multumesc.

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Perioada de proba a fost introdusa in contract pentru verificarea aptitudinilor dvs. In masura in care pe durata sau la sfarsitul acesteia nu se dispune incetarea contractului de munca, acesta continua sa isi produca efectele. Pentru a continua raporturile de munca nu este necesara emiterea unui act aditional sau o alta formalitate.
Facem mentiunea ca pe parcursul perioadei de proba si la sfarsitul acesteia exista posibilitatea incetarii contractului de munca printr-o notificare emisa de oricare dintre parti, fara respectarea unui termen de preaviz si fara indeplinirea altor formalitati.
Daca se doreste incetarea contractului de munca dupa expirarea perioadei de proba vor trebui respectate dispozitiile art. 58-77 din Codul muncii.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat