Amenda pentru nesemnarea statului de plata


Ma intereseaza daca un angajator plateste vreo amenda daca statul de plata nu este semnat de angajati in fiecare luna. Mentionez ca angajatii si-au primit in fiecare luna salariul si nu au nici un fel de obiectie la semnarea statului.

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Nesemnarea statelor de plata nu constituie contraventie si nu poate constitui un motiv pentru amendarea angajatorului. Facem insa precizarea ca semnarea statelor face dovada platii salariului. Daca acestea nu sunt semnate, in situatia in care s-ar ivi un litigiu de munca nu veti putea face proba platii salariului. Iar in litigiile de munca sarcina probei apartine angajatorului…Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat