Plata salarii compensatorii. Cautarea unui nou loc de munca in termenul de preaviz


Buna ziua, dle avocat! Ma puteti ajuta, va rog, cu raspuns la urmatoatele intrebari:
-plata salariilor compensatorii se face in ultima zi lucratoare a salariatului sau poate fi facuta si la o data ulterioara ultimei zile de munca? In lege nu se precizeaza nimic.
- in timpul preavizului angajatul concediat poate aplica la alte job-uri fara a periclita primirea salariilor ?
Va multumesc anticipat

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

1. Drepturile salariale compensatorii acordate in cazul incetarii raporturilor de munca pot fi platite atat in ultima zi de munca a salariatului cat si la o data ulterioara.
Salariatii pot recupera aceste sume de la angajator in termenul general de prescriptie de 3 ani de la data la care acestea au devenit scadente.
2. Puteti sa aplicati la orice loc de munca doriti, insa trebuie sa va respectati programul si norma de munca pentru a nu stanjeni activitatea angajatorului.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat