Trimiterea salariatilor in concediu fara plata


Buna seara ! Lucrez la o firma de constructii cu incadrare pe post de inginer si se doreste trimiterea mea in concediu fara plata pe durata iernii pe motiv ca nu prea este lucru pana la primavara ( lucru care se practica in acest domeniu si care potrivit codului muncii este perfect legal ) . Nelamurirea mea ar fi urmatoarea : Exista o perioada maxima de CFP ? Ce hartii ar trebui sa primesc eu de la angajator in cazul acesta ? Daca se da o decizie de trimitere in CFP se trece si data la care ia sfarsit acest concediu ? Ingrijorarea mea este ca ma voi duce acasa si nu stiu cat timp voi sta fara plata si cand voi fi chemata inapoi la service

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Angajatorul nu are posibilitatea sa va trimita in concediu fara plata din proprie initiativa. Potrivit Codului muncii acesta va poate acorda concediu fara plata numai la cererea dvs., ramanand la latitudinea lui daca incuviinteaza sa nu aceasta solicitare.
Din momenul in care ambele parti v-ati manifestat acordul, contractul de munca va fi suspendat in temeiul art. 54 din Codul muncii republicat.
Codul muncii nu impune un numar de zile de concediu fara plata ci lasa partile sa stabileasca durata acestuia.
Documentele care stau la baza suspendarii contractului individual de munca pe durata concediului fara plata sunt cererea dvs. si acordul angajatorului (care poate fi exprimat pe insasi cererea formulata de dvs.)Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat