Concediu de odihna efectuat pe durata unui nou CIM


Buna ziua,
Suntem o societate cu capital de sta si avem urmatoarea situatie:
Un salariat s-a pensionat cu pensie pentu limita de varsta in cursul lunii decembrie 2014. I-am incetat contractul individual de munca la primirea deciziei de pensionare. Ulterior i s-a incheiat un nou contract individual de munca.
Intrbarea este: zilele de concediu ramase neefectuate pentru primul contract individual de munca se pot reporta la noul contract de munca urmand sa le efectueze conform programarii?
Va multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

La momentul incetarii contractului individual de munca regula este aceea ca angajatorul este obligat sa compenseze in bani concediul de odihna neefectuat de catre salariat. Partile pot conveni, prin act aditional la noul contract de munca, ca salariatul sa efectueze zilele de concediu ramase de efectuat din contractul de munca anterior, conform programarii stabilite pentru contractul individual de munca aflat in derulare.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat