Concedierea salariatului fara plata drepturilor restante


buna ziua,
am fost concediata vineri de angajatorul meu,am predat masina si telefonul dar nu am semnat nimic deoarece am cerut plata salariului...
la auzul acestei solicitari mi-a spus ca sunt in concediu...
ce trebuie sa fac? va multumesc pentru support

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In situatia dvs. aveti posibilitatea sa formulati o cerere scrisa adresata angajatorului prin care sa solicitati comunicarea deciziei de concediu/concediere. Cererea o puteti trimite prin posta prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, pentru a face dovada inaintarii acesteia. Acest lucru va putea fi de folos pentru formularea unei eventuale cai de atac impotriva solutiei adoptate de angajator.
In cazul in care eventuala decizie de concediere a fost emisa in mod abuziv, aveti dreptul sa o contestati in fata instantei de judecata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii catre dvs., prin intermediul careia sa solicitati anularea respectivei decizii, reintegrarea pe post, plata salariilor restante, compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat, precum si plata unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si actualizate la care ati fi fost indreptatita de la momentul emiterii deciziei de concediere si pana la momentul platii efective a acestor drepturi. Facem precizarea ca actiunea este scutita de taxe de timbru judiciarServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat