Compensarea in bani a orelor lucrare in timpul zilelor libere legale


Buna ziua.
Am si eu o nelamurire si va rog sa ma luminati.
Eu lucrez la un hypermarket si am lucrat pe data de 30 noiembrie, ziua se plateste dublu dar acum ne-au anuntat ca deoarece sarbatoarea a picat in week-end ne iau o zi libera. e legal?
Multumesc anticipat.

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Prestarea muncii intr-o zi de duminica se compenseaza prin acordarea unei zile libere, indiferent daca data respectiva a fost totodata si zi libera legala. Doar in ipoteza in care nu se poate acorda o zi libera platita in urmatoarele 60 de zile de la data prestarii activitatii, angajatorul este obligat sa va compenseze in bani munca suplimentara efectuata.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat