Diurna pentru soferi


Buna ziua as vrea sa stiu daca este ob
ligatorie acordarei diurnei pentru soferi.
MULTUMESC

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Conform art. 25 alin. 1 din Codul muncii, in cazul in care, in considerarea specificului muncii, salariatul nu isi executa obligatiile de serviciu intr-un loc stabil de munca, acesta beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura. Asadar, dat fiind faptul ca soferii nu au un loc stabil unde isi desfasoara activitatea, sunt indreptatiti la acordarea diurnei. Diurna face parte din drepturile salariale pe care angajatorul este obligat sa le acorde salariatului.

Alte Consultatii Juridice

Diurna pentru soferi


Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat