Pastrarea functiei detinute in cazul delegarii


Va rog sa-mi spuneti daca delegarea se poate face pe o alta functie (de exempu inferioara), chiar daca in fisa postului se specifica ca salariatul este obligat sa execute si alte atributiuni. Multumesc.

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Conform art. 43 din Codul muncii, delegarea reprezinta exercitarea temporara de catre salariat a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca. In cazul delegarii, se modifica locul obisnuit al muncii, restul elementelor din continutul contractului individual de munca ramanand neschimbate, inclusiv felul muncii. Daca sunteti delegat pentru a indeplini acele atributii suplimentare prevazute in contract, nu exista nicio neregula. Insa, felul muncii poate fi schimbat doar cu acordul dumneavoastra, nu unilateral de catre angajator, prin delegare. Asadar,puteti fi delegat doar pe functia pe care o ocupati in prezent.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat