Efectuarea concediilor fara plata, un drept al salariatilor


Buna ziua. Sotul meu este angajat la o firma si este pus sa semneze concediu fara salariu in alb de doua sau trei ori pe an. As dori sa stiu daca este legala aceasta problema.

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Conform dispozitiilor art. 153 alin. 1 din Codul Muncii, angajatorul poate acorda concediu fara plata doar la solicitarea salariatului, pentru rezolvarea unor situatii personale. Este abuziva atitudinea angajatorului de a impune semnarea in alb a cererilor de acordare a concediului fara plata, fara a exista o solicitare intemeiata din partea sotului dumneavoastra. In cazul in care sotul dvs refuza semnarea acestor cereri de acordare a concediului fara plata, angajatorul nu poate lua nicio masura legala impotriva acestuia, neputandu-l sanctiona in vreun mod.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat