Recuperarea drepturilor salariale restante in cazul concedierii


Am fost concediat pe 19 .02.2015 de la o firma de transport din Bucuresti ,pe motive ca aceasta firma nu mai face fata din punct de vedere economic si s-a inchis,dar angajatorul nu si-a platit catre mine toate drepturile salariale,inclusiv diurna.Ce pot sa fac in aceste conditii? cum pot sa contest decizia?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Pentru recuperarea drepturilor salariale neplatite, va puteti adresa instantei de judecata, prin introducerea unei cereri de chemare in judecata. Prin aceasta cerere, veti putea solicita plata salariilor neincasate, inclusiv a diurnei. Actiunea se introduce in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului de a incasa aceste sume de bani, la tribunalul in circumscriptia caruia aveti domiciliul.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat