Raspunderea angajatorului in cazul producerii unui accident de munca din culpa sa


Buna ziua, am avut un accident la locul de munca determinat de insistenta unui sef de-al meu de a ridica un dulap metalic mult prea greu - la inceput am refuzat. Am radiografie de coloana cu diagnostic, trimitere de la medicul de familie la tratament de recuperare, reteta de medicamente. Tanand cont ca sanatatea mea este afectata si am dureri continue, pot obtine o despagubire materiala de la seful meu sau de la institutia angajatoare?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Angajatorul are obligatia sa asigure sanatatea si securitatea salariatilor in toate aspectele legate de munca. Intrucat angajatorul a insistat sa ridicati acel obiect, fara a lua toate masurile necesare pentru evitarea unui accident de munca, acesta este raspunzator pentru vatamarea pe care ati suferit-o. In acest caz, ii puteti solicita angajatorului dumneavoastra sa va despagubeasca pentru prejudiciul suferit. In cazul in care acesta refuza, puteti introduce o plangere la tribunalul in circumscriptia caruia aveti domiciliul sau locul de munca, in termen de 3 ani de la data producerii accidentului de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat