Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Refuzul salariatului sa presteze munca in conditii de efort ridicat


Buna ziua domnule avocat! Am si eu o problema. lucrez in politie si am solicitat 30 zile de concediu fara plata pentru motivul ca doresc sa ma pregatesc pentru admiterea la o structura universitara. Raspunsul primit a fost ca datorita situatiei operative foarte incarcate nu pot primi aceste zile. Intrebarea mea ar fi daca as avea vreo sansa in instanta pentru a primi acest drept si suplinii acceptul conducerii? Va multumesc anticipat

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In cazul in care aceasta atributie nu este prevazuta in fisa postului, puteti refuza sa efectuati munca in conditii de efort ridicat, fara sa suportati, din punct de vedere legal, vreo consecinta.
Daca este prevazuta in fisa postului si nu puteti continua sa prestati munca pe acelasi post, puteti solicita angajatorului schimbarea pe un alt post, in conditiile in care dispune de acesta. In situatia in care refuzati, in mod abuziv, efectuarea atributiilor de serviciu, angajatorul va putea declansa o procedura disciplinara care poate sa aiba ca urmare emiterea unei decizii de concediere in privinta dvsServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat