Neplata drepturilor salariale POSDRU


Buna ziua,
Ma numesc X sunt profesor titular de Y si am fost angajata pentru a preda in cadrul unui curs POSDRU in cadrul unei asociatii din Bucuresti (perioada 2012-2013 timp de 10 luni), in afara liceului unde sunt profesoara.
Managerul acestei asociatii mi-a platit doar o mica parte din salariile pe care ar fi trebuit sa mi le achite lunar, rugandu-ma sa inteleg situatia, cum ca nu are acesti bani pentru moment, dar ei imi vor fi dati in intregime cand va primi finantarea cursului POSDRU, in cateva luni de la finalizarea cursului si de la depunerea tuturor documentelor in cadrul cursului POSDRU.
A trecut mai bine de un an din momentul in care s-a incheiat acest curs, si am facut o intampinare in decembrie 2014 printr-un avocat din Bucuresti, dar acesta mi-a spus ca managerul cursului si firma insasi nu au mai fost gasiti la adresa respectiva, primind de la posta notificarea retur.
Am facut, de asemenea, o reclamatie si la Inspectoratul teritorial de munca, dumnealor mi-au raspuns ca firma a fost gasita in documentele ITM cu toate taxele platite, in ceea ce ma priveste, dar achitarea salariilor restante se poate obtine doar in instanta.
Va rog sa imi spuneti ce pot face in continuare! Va multumesc!
Cu deosebit respect,

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Pentru a recupera drepturile salariale restante aveti posibilitatea introducerii unei actiuni la instanta de judecata.
Avand in vedere apropierea implinirii termenului de prescriptie de 3 ani in interiorul carora va puteti recupera salariile restante, este recomandat sa introduceti actiunea cat mai curand, pentru a nu va pierde acest drept. Facem precizarea ca actiunea este scutita de taxe de timbru judiciar.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat