Neplata salarii, acordare daune morale


Buna ziua. Am fost angajat intr-o companie. Am lucrat in perioada 24.02.2014 pana pe 16.09.2014.
In aceasta perioada mi-am primit salariul pana la luna Mai, inclusiv. Din acest motiv (restante salariale) mi-am inaintat demisia.
Cum pot proceda sa-mi recuperez salariile restante? Penalitati sau daune morale se pot solicita?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Pentru recuperarea drepturilor salariale restante aveti posibilitatea sa va adresati instantei de judecata. Prin cererea de chemare in judecata veti putea solicita salariile neplatite (incluzand compensarea concediului de odihna neefectuat, sporul pentru ore suplimentare, daca este cazul) precum si dobanda legala la aceste sume. Daunele morale pot fi solicitate in masura in care puteti justifica in concret cauzarea prejudiciului moral. Facem precizarea ca actiunea este scutita de taxa de timbru judiciarServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat