Desfiintare post fara o cauza reala si efectiva


Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu o problema in cea ce priveste restructurarea postului.
De luni imi inceteaza contractul de munca pe motive de restructurare post.Mentionez ca la firma respectiva anul trecut inca s-au mai facut inca 2 restructurari dar in acelasi timp s-au anuntat posturi de angajare in ziare si internet, si chiar in locul meu s-a facut angajare.
Este legala acesta traba?
Va multumesc anticipat!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In cazul in care angajatorul a dispus concedierea dvs. pe motivul desfiintarii postului detinut, fara ca aceasta desfiintare sa fie efectiva (postul sa fie suprimat din schema de personal ?i nu se mai regaseste in organigrama ori in statul de functii) si sa fi avut la baza o cauza reala si serioasa (adica desfiintarea sa rezulte din necesitatea eficientizarii activitatii societatii ca urmare a dificultatilor financiare, justificate prin efectuarea unei analize economice) veti putea contesta decizia de concediere, in termen de 45 de zile de la data comunicarii, la instanta de judecata.
Prin contestatie veti putea solicita anularea deciziei de concediere, plata unei despagubiri egale cu salariile majorate, indexate si actualizate cu indicele de inflatie de la data concedierii si pana la data platii efective, precum si reintegrarea pe postul detinut anterior. Mentionam ca actiunea este scutita de taxe de timbru judiciarServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat