Ore suplimentare lucrate si nepontate. Recuperarea sumelor corespunzatoare


lucrez la o firma la care pontajul se face diferit de cum se lucreaza ,lunar nu suntem pontati doua trei zile iar pontajele nu sunt semnate de noi ci de sefa,iar zilele lucrate in plus refuza sa ne dea libere amenintand ca ne da afara.ce putem face noi si daca ne putem recupera banii pe acele zile legal

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Pentru a putea beneficia de remuneratia aferenta orelor lucrate si nepontate de societatea la care sunteti incadrati in munca aveti posibilitatea chemarii acesteia in judecata. In acest sens, va trebui sa faceti dovada efectuarii acelor ore de munca prin orice mijloc de proba (documente, martori, etc.). Prin aceeasi cerere, veti putea solicita si alte drepturi restante (concediu de odihna neefectuat, drepturi salariale neplatite, sporuri, etc).
Pentru zilele lucrate suplimentar sunteti indreptatit, fie sa solicitati acordarea de zile libere platite, fie compensarea in bani a acestora cu un procent care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza (adica 175%/ora din salariul de baza).
Aveti dreptul sa solicitati drepturile care vi se cuvin pentru o perioada de maximum 3 ani de zile anterioare introducerii cererii de chemare in judecata. Actiunea este scutita de taxe de timbruServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat