Incetarea CIM fara a fi adusa la cunostinta salariatului


Buna ziua , numele meu este X ma-m angajat la un cabinet vet. pe data 19.08.2014 cu contract ind. de munca , perioada nedeterminata . In luna decembrie mai precis pe 15.12.2014 angajatorul ma trimis acasa cu scopul ca nu functioneaza cabinetul si in luna 2 sau a 3./2015 rea activitatea fara a intrerupe CIM dar astazi din intamplare ma-m intalnit cu contabilul si mi-a spus ca a incheat CIM de la 01.01.2015 iar dr. a semnat in locul meu.
va rog sa imi spuneti si mie ce sa fac si unde ma pot adresa cu falsificarea semnaturi
va multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In cazul de fata este necesar sa solicitati in scris angajatorului comunicarea deciziei de incetare a contractului individual de munca. Cererea o veti putea depune personal la sediul acestuia (cu luarea numarului de inregistrare) sau o puteti trimite prin posta cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire. De la momentul comunicarii deciziei de concediere catre dvs. o veti putea contesta fie in termen de 30 de zile calendaristice (daca este emisa cu titlu de sanctiune disciplinara), fie in termen de 45 de zile calendaristice (pentru celelalte motive) la tribunalul in a carui circumscriptie aveti domiciliul sau locul de munca. Prin contestatie veti putea solicita anularea respectivei decizii ca fiind emisa in mod nelegal si/sau neintemeiat, cu obligarea angajatorului la plata unei despagubiri egale cu salariile neplatite majorate, indexate si reactualizate, precum si la reintegrarea pe postul detinut anterior. Cu aceasta ocazie veti putea sa va inscrieti in fals cu privire la semnatura pretins a fi efectuata de catre angajator pe respectivul act. In consecinta inscrierii in fals se poate incepe umarirea penala impotriva persoanei care ar fi semnat actul de incetare a contractului de munca sub aspectul savarsirii infractiunii de fals material in inscrisuri sub semnatura privata, prevazuta si sanctionata de art. 322 din Noul Cod penalServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat