Ziua de 24 ianuarie zi de sarbatoare nationala


As dori sa stiu daca lucrez in data de 24 Ianuarie ( fiind sarbatoare legala) voi fi platit cu spor de 100 %. Deoarece departamentul de resurse umane ne-a anuntat ca vom fi platiti normal fara nici un spor !
As dori sa stiu daca este legal !

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Potrivit Legii nr. 171/2014, ziua de 24 ianuarie a fost declarata zi de sarbatoare nationala iar nu zi de sarbatoare legala. Aceasta lege prevede ca autoritatile administratiei publice centrale si locale pot organiza si/sau sprijini logistic si material manifestari cultural-artistice. Prin urmare, angajatorul nu este obligat sa va acorde sporul solicitatServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat