Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut


Ce presupune restructurarea angajatorului?


In data de 19.02.2015 mi se va desface contractul individual de munca ca urmare a restructurarii societatii. Pana atunci, incepand din 23.01 su zile.
Intrebare: ce inseamna restructurarea societatii si cum poate dovedi societatea ca face efectiv restructurarea?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Restructurarea societatii presupune o procedura complexa de reorganizare, realizata in scopul eficientizarii costurilor (de productie, de desfacere sau de personal), precum si a situatiei economico-financiare. Aceasta poate presupune desfiintarea anumitor posturi de munca, comasarea unor departamente, modificarea organigramei societatii, etc. Pentru a se putea demara procedura restructurarii angajatorului, va trebui sa existe o hotarare luata la nivelul conducerii care arata necesitatea acestor achimbari, va trebui efectuata o analiza detaliata a situatiei economico-financiare si sa existe un plan de reorganizare bine structurat in functie de care se vor lua masurile preconizate. In lipsa acestor documente si a efectuarii acestor demersuri, o eventuala decizie de concediere motivata de desfiintarea postului va putea fi contestata in fata instantei de judecata pentru motive de nelegalitate sau/si de netemeinicieServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat