Zile de concediu de odihna aferente concediului de maternitate


bun? ziua! Conform modific?rilor aduse art.145 alin.2 cod Muncii, o persoana, îns?rcinat? fiind,beneficiaz? de tot concediul de odihna anual prevazut în CIM înainte de a intra în prenatal? ?tiu ca anul trecut puteau fi luate doar zilele aferente lunilor lucrate pana la intrarea în concediu prenatal.
Va mul?umesc anticipat!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Noile prevederi legale stabilesc faptul ca se considera perioada de activitate prestata si durata in care va aflati in concediul de maternitate, aceasta fiind avuta in vedere la stabilirea concediului de odihna anual.
Prin urmare, pentru anul respectiv veti beneficia de concediu de odihna integral, cu luarea in considerare a perioadei in care v-ati aflat in concediu de maternitateServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat