Plata indemnizatiei de concediu medical in cazul trimiterii in judecata pentru savarsirea unei infractiuni


Buna ziua!
Am o intrebare in legatura cu plata unui concediu medical pentru o persoana care este suspendata pentru trimiterea in judecata pentru o infractiune de abuz in serviciu. Concediul medical este eliberat pentru intreaga luna, iar persoana este suspendata in timpul concediului medical, respectiv cu data de 15 a lunii.
Cum se plateste acest concediu medical?

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Codul muncii stabileste faptul ca, in cazul suspendarii contractului individual de munca al salariatului pe motivul trimiterii in judecata sub aspectul savarsirii unor fapte penale incompatibile cu functia detinuta, salariatul nu va beneficia de niciun drept decurgand din aceasta calitate.
Persoana in cauza va putea incasa indemnizatia de concediu medical numai pentru perioada dinaintea intervenirii suspendarii contractului ca urmare a trimiterii in judecata. In cazul in care prin hotarare judecatoreasca se va stabili nevinovatia salariatului, acesta va putea beneficia de restul indemnizatei de concediu medical cuveniteServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat