Incetarea CIM prin prin notificare in temeiul art. 31 alin. 3 C. muncii


buna ziua!
am urmatoarea situatie: un angajat care se afla in perioada de proba, dar care si a luat acum o luna concediu fara plata, pentru a pleca in strainatate. Din discutia telefonica cu el am inteles ca nu mai vine sa lucreze la noi si atunci intrebarea mea este: cum ii incetez CIM daca nu are cine sa imi semneze notificarea ( art. 31 alin.3), sau cum asi mai putea proceda?
Pot trimite notificarea prin posta cu confirmare de primire, si daca da mentionez o perioada a de comunicare? este legal?
va multumesc!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

In situatia de fata veti putea emite o notificare scrisa adresata salariatului, in care veti mentiona incetarea contractului si temeiul de drept (art. 31 alin. 3 din Codul muncii). Aceasta notificare o veti putea trimite prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire la domiciliul salariatului (eventual cel din contractul individual de munca). In acest fel veti putea face dovada comunicarii respectivei notificari. Nu este necesara respectarea unei anumite perioada in vederea transmiterii comunicarii. Incetarea contractului individual de munca va fi inregistrata in REVISALServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat