Revenirea salariatului din concediu pentru crestere copil. Desfiintarea postului


Buna ziua,
O salariata se intoarce din concediu crestere copil pe 15 februarie, ea a fost angajata avand functie de asistent manager. In perioada in care ea a fost in concediu crestere copil postul ei nu a fost ocupat, nu s-a angajat nici o persoana pe postul de asistent manager. Problema este ca la noi in organigrama nu mai exista acest post. Suntem obligati sa o primit? Cum trebuie sa procedam? Multumesc! O zi buna!

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Avand in vedere faptul ca, pe durata efectuarii concediului pentru crestere copil, contractul individual de munca al salariatei este suspendat, in momentul in care durata concediului s-a implinit dvs., in calitate de angajator, sunteti obligat sa ii permiteti reintoarcerea pe postul ocupat. Dupa revenirea din concediu, aveti posibilitatatea, fie de a negocia cu respectiva salariata ocuparea unui alt post in cadrul companiei dvs., fie sa desfiintati postul, cu indeplinirea conditiilor prevazute de art. 65 din Codul munciiServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat