Deducerea zilelor de concediu de odihna cu zilele de concediu medical


Buna ziua,
In anul 2014 am efectuat 7 zile din concediul de odihna. In perioada 13 octombrie 2014-31 ianuarie 2015 am fost in concediu medical. Din 2 februarie 2015 am solicitat diferenta zilelor de concediu de odihna pe anul 2014 si a fost diminuat cu 6 zile. Va rog sa-mi raspundeti daca aceasta decizie este legala conform legii 12/2015

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Din situatia expusa, intelegem ca angajatorul v-a scazut din numarul de zile de concediu de odihna aferent anului 2014 cele 6 zile, motivand ca v-ati aflat in concediu medical. Este abuziva masura luata, in conditiile in care si anterior intervenirii modificarilor aduse prin Legea nr. 12/2015 nu se putea realiza acest lucru. Prin Legea nr. 12/2015 s-a confirmat in mod expres faptul ca din durata concediului de odihna nu poate fi dedusa perioada in care salariatul se afla in concediu medical (in incapacitate temporara de munca).
Daca angajatorul nu doreste sa va acorde zilele de cocediu la care sunteti indreptatit pe cale amiabila, le veti putea solicita in fata instantei de judecataServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat