Neplata sporului pentru ore de munca suplimentara


Va salut cu respect.
Intrebare:neplata orelor suplimentare,de noapte si a sarbatorilor legale de 4 luni de zile se poate traduce,in cod penal,ca inselaciune si gestiune frauduloasa?
Asta in cazul ca se termina toate demersurile civile fara rezultat sau cu aminari
unde eu ,ca salariat,ma simt nedreptatit?
Va multumesc

Raspuns Avocat Dreptul Muncii:

Pentru recuperarea drepturilor banesti reprezentand sporul la salariu aferent orelor suplimentare si in zilele de sarbatori legale sunteti indreptatit sa formulati o cerere de chemare in judecata a angajatorului prin care sa solicitati instantei sa il oblige la plata aceastora.
Neplata acestor drepturi de bunavoie nu constituie infractiune, ci singura cale este actionarea in fata instantei civile. Facem precizarea ca actiunea este scutita de taxe de timbru judiciarServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat