Incadrarea in munca si detasarea strainilor in Romania


In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 522 din 10 iulie 2008 a fost publicata Legea nr. 134/2008 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 56/2007 privind incadrarea in munca si detasarea strainilor pe teritoriul Romaniei.
In urma modificarilor aduse prin legea de aprobare, se redefineste notiunea de lucrator detasat, stabilindu-se ca va avea aceasta calitate strainul calificat, angajat al unei persoane juridice straine, care poate sa desfasoare activitate pe teritoriul Romaniei in urmatoarele situatii: - este detasat pe teritoriul Romaniei, in numele intreprinderii si sub coordonarea acesteia, in cadrul unui contract incheiat intre intreprinderea care face detasarea si beneficiarul prestarii de servicii care isi desfasoara activitatea in Romania; - este detasat la o unitate situata pe teritoriul Romaniei sau la o intreprindere care apartine unui grup de intreprinderi, situata pe teritoriul Romaniei. De asemenea, se prevede ca pentru eliberarea autorizatiilor de munca acordate studentilor, precum si pentru autorizatia de munca pentru lucratorul sezonier, angajatorul trebuie sa plateasca echivalentul in lei a 50 euro, raportat la cursul oficial al Bancii Nationale a Romaniei la data efectuarii platii.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat