28 septembrie 2012: Bursa locurilor de munca pentru absolventi


Bursa locurilor de munca pentru absolventi se va desfasura vineri, 28 septembrie 2012, la nivelul tuturor agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca, respectiv in 72 agentii locale si puncte de lucru, urmand ca aceasta cifra sa se modifice in functie de viitoarele oferte de locuri de munca.

Cu ocazia acestei activitati, au fost contactati 6439 agenti economici, iar pana la 13 septembrie
a.c., 318 dintre acestia au confirmat participarea si pun la dispozitia celor interesati 3926 locuri de munca, din care 300 pentru absolventii cu studii superioare.
Principalele ramuri de activitate aferente locurilor de munca oferite sunt: fabricare articolelor de
imbracaminte - 890 locuri de munca, activitati de servicii privind forta de munca - 314 locuri de munca, comert cu amanuntul - 283 locuri de munca, activitati de investigatii si protectie - 212 locuri de munca, activitati de servicii informatice - 200 locuri de munca, constructii de cladiri - 201 locuri de munca, industria alimentara - 143 locuri de munca.
Cele mai multe locuri de munca pentru absolventii fara studii superioare sunt pentru urmatoarele meserii : confectioner articole textile - 591 locuri de munca, agent paza si securitate - 270 locuri de munca, lucrator comercial - 164 locuri de munca, casier - 124 locuri de munca, manipulant marfuri - 120 locuri de munca, ospatar - 108 locuri de munca, inspector asigurari - 103 locuri de munca.
De asemenea, sunt oferite 470 locuri de munca pentru muncitorii necalificati din diferite ramuri de activitate.
Totodata, cele mai multe oferte destinate absolventilor cu studii superioare sunt pentru urmatoarele meserii : consilier asigurari - 41 locuri de munca, operator call center - 20 locuri de munca, economist - 18 locuri de munca, programator - 15 locuri de munca, manager - 11 locuri de munca, agent servicii clienti - 10 locuri de munca,
Pentru ingineri in diferite ramuri de activitate sunt oferite, pana la data mentionata, 82 de locuri de munca.


Cele mai multe locuri de munca sunt oferite in municipiul Bucuresti- 1154 si in judetele:
Mures - 331 locuri de munca, Buzau - 242 locuri de munca, Valcea - 222 locuri de munca, Iasi - 217 locuri de munca, Gorj - 167 locuri de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat