Ministerul Muncii: Dezbatere ref. proiectul de lege privind economia sociala


Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pe 21 septembrie, spre dezbatere, proiectul de lege privind economia sociala. Legea vizeaza reglementarea domeniului economiei sociale, stabilirea masurilor de promovare a economiei sociale, precum si stabilirea competentelor autoritatilor administratiei publice centrale si locale in domeniu.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de lege reglementarea domeniului economiei sociale, stabilirea masurilor de promovare a economiei sociale, precum si stabilirea competentelor autoritatilor administratiei publice centrale si locale in domeniu.

In acelasi timp, economia sociala reprezinta un model alternativ de afaceri, prin care se incurajeaza participarea tuturor actorilor relevanti (grupuri vulnerabile, persoane apte de munca si care beneficiaza de prestatii de asistenta sociala, persoane aflate in somaj, autoritati locale, organizatii nonguvernamentale etc.) in procesul de luare a deciziilor.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat