BNS lanseaza campania nationala pentru modificarea Codului Muncii


Blocul National Sindical lanseaza in data de 15 octombrie 2012 campania nationala pentru strangerea de semnaturi in vederea modificarii actualului Cod al Muncii.

BNS, impreuna cu o echipa de experti coordonata de prof.dr. Alexandru Athanasiu, a elaborat un proiect de lege care corecteaza erorile din actualul Cod al Muncii si echilibreaza relatia dintre angajat si angajator, punand totodata legislatia muncii din Romania in acord cu prevederile Constitutiei, cu directivele europene, conventiile OIM si prevederile Cartei Sociale Europene Revizuite.

Incepand cu data de 15 octombrie 2012 orice persoana nemultumita de prevederile abuzive ale Codului Muncii poate semna tabelul de sustinere pentru proiectul BNS, disponibil la sediile filialelor judetene ale confederatiei. Dupa strangerea celor 100.000 de semnaturi necesare BNS va inainta Parlamentului proiectul de lege pentru a fi dezbatut si adoptat.

Pe langa modificarea Codului Muncii, pe lista de prioritati pe termen scurt a BNS se mai afla inca trei proiecte de lege menite sa corecteze erorile din legislatia muncii si sa completeze setul de ``instrumente`` pe care lucratorii le au la dispozitie pentru a-si apara drepturile. Pana la sfarsitul anului vor fi lansate in dezbatere publica si promovate: proiectul de lege privind negocierile colective, proiectul de lege privind conflictele de munca si proiectul de lege privind ratificarea Protocolului Aditional la Carta Sociala Europeana Revizuita. Acest ultim document va permite formelor organizate ale societatii civile (sindicate, patronate, ONG-uri) sa depuna plangeri colective catre Comitetul European pentru Drepturi Sociale, drept refuzat de circa 12 ani desi Carta Sociala Europeana Revizuita a fost ratificata inca din 1999.

Toate demersurile pe care Blocul National Sindical le va face in urmatoarele doua luni in vederea modificarii si completarii legislatiei muncii si a celei subsecvente se inscriu in linia promovarii valorilor muncii decente ce stau la baza Europei Sociale.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat