Modificarea Regulamentului privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in sectorul sanitar


Regulamentul privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar, aprobat prin Ordinul ministrului sanatatii nr 870/2004, publicat In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 671 din 26 iulie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si completeaza dupa cum urmeaza:

Medicii sefi de sectie/laborator/serviciu medical au program de 7 ore zilnic.

In cadrul programului de 7 ore in medie pe zi. medicii din unitatile sanitare publice cu paturi au obligatia de a acorda, cu prioritate, consultatiile interdisciplinare pentru pacientii internati in unitate sau pentru cei internati In alte spitale, in baza relatiilor contractuale stabilite intre unitatile sanitare respective.

Medicii incadrati in structurile de primire urgente - UPU-SMURD, UPU sau CPU - isi desfasoara activitatea in doua ture in sistem de 12 ore cu 24 de ore libere.

Pentru spitalele care au aprobate structuri de primire urgente - UPU-SMURD, UPU sau CPU - continuitatea asistentei medicale se asigura prin linii de garda pentru medicina de urgenta, dupa cum urmeaza:
a)Intre ora de terminare a programului medicilor incadrati in aceste locuri de munca si ora de incepere a programului din ziua urmatoare, in situatia in care activitatea se desfasoara in doua ture, fiecare cu o durata de 7 ore;
b)In situatia in care numarul medicilor incadrati in structurile de primire urgenta care isi desfasoara activitatea in doua ture in sistem de 12 ore cu 24 de ore libere este insuficient.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat