Cine sunt "Profesionistii dreptului muncii"?


Pentru prima data in Romania, cu ocazia Galei “Profesionistii dreptului muncii”, au fost premiati cei care s-au aplecat asupra studiului dreptului muncii.

Evenimentul a avut loc cu ocazia aniversarii a 100 de ani de la adoptarea primului Cod al muncii romani si a fost organizat de Avocatul Doctorand, Costel Gilca.
Oamenii care au inclinatie catre scrierile juridice, au avut sansa de a concura la: ``Cel mai bun eseu``; ``Cele mai bune concluzii scrise depuse``; ``Cea mai buna lucrare a unui consilier juridic``; ``Cel mai bun articol publicat de un jurist``.
Ca urmare, au fost acordate premiile :
I) Premiul ``Marco I. Barasch`` pentru cel mai influent articol;
II) Premiul ``Sanda Ghimpu`` pentru cel mai bun articol de drept social
III) Premiul pentru cea mai predigioasa activitate
IV) Premiul ``George Plastara`` pentru debut
V) Premiul ``D. R. Ioanitescu`` pentru cea mai buna lucrare de licenta/masterat/doctorat
VI) Premiul ``Grigore Trancu-Iasi`` pentru cel mai bun proiect legislativ
VII) Premiul pentru intreaga activitate


Din juriu au facut parte:
Serban Beligradeanu, Doctor Honoris Causa; Lucia Uta, Judecator Curtea de Apel Bucuresti; Sorin Paslaru, Redactor Sef Ziarul Financiar; Costel Gilca, Avocat Doctorand.
Jurizarea a fost impartiala, intrucat membrii juriului nu au stiut numele participantilor (in numar de 40), doar titlul lucrarilor. Prin aceasta gala, s-a dorit transmiterea unui mesaj. In urma efortului depus pentru a cerceta si a scrie din sfera stiintelor juridice, persoana in cauza, este premiata.

Cu toate acestea ....
Domnul Costel Gilca, a afirmat : ``In Romania despre dreptul muncii nu se scrie destul de aprofundat. Speram sa stimulam aceasta cercetare in dreptul muncii prin aceasta gala``.


Iar unul dintre cei mai mari juristi, domnul Serban Beligradeanu, a sustinut urmatoarele : ``Vreau sa insist cu privire la cantitatea, calitatea scrierilor juridice. Oamenii nu sunt constienti ce sunt scrierile juridice. A scazut calitatea scrierilor juridice. Orice articol este si ar trebui sa fie un fel de mesaj, pledoarie pentru fiecare autor. Orice articol, in fond, este doctrina juridica. Romania are peste 60% scoli jurdice, din care iese cantitati imense de juristi. Neavand ce face se apuca sa scrie. Pentru a scrie trebuie sa ai practica. Ideal ar fi sa scrie judecatorii.``


Festivitatea de premiere a fost urmata de un cocktail alataturi de organizatorii principali, sponsori, invitati.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat