Parintii care doresc sa plece la munca in strainatate vor fi obligati sa notifice autoritatile cu 40 de zile inainte de a parasi tara


Guvernul a adoptat marti Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Actul normativ contine, printre altele, si dispozitii referitoare la obligatiile pe care le au parintii care intentioneaza sa plece la munca in strainatate.

Astfel, parintii sau tutorii care au copii in intretinere si doresc sa plece la munca in strainatate vor fi obligati sa notifice serviciul de asistenta sociala cu 40 de zile inainte de a parasi tara, nominalizand persoana care se va ocupa de intretinerea copilului pe perioada absentei.

Scopul masurii este acela de responsabilizare a parintilor, precum si de monitorizare la nivelul autoritatilor locale si centrale a situatiei numarului de copii ramasi in tara in ingrijirea altor persoane.

Alte prevederi introduse de Proiectul de Lege sunt menite sa asigure o mai buna responsabilizare a parintilor in cresterea si ingrijirea copilului, cu interzicerea folosirii copilului in activitati de practicare a cersetoriei in scopul de a obtine foloase materiale, a sanctionarii cadrelor didactice in situatia aplicarii de tratamente umilitoare sau degradante, a sanctionarii serviciilor publice de asistenta sociala pentru neindeplinirea atributiilor.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat