Hotararea pentru stabilirea zilelor de 24 si 31 decembrie ca zile libere a fost publicata in M. Of.


In Monitorul Oficial nr. 804 din 29 noiembrie 2012 a fost publicata Hotararea nr. 1123/2012 pentru stabilirea zilelor de 24 si 31 decembrie 2012 ca zile libere

Potrivit HG 1123/2012 pentru salariatii din sectorul public, zilele de 24 si 31 decembrie 2012 se stabilesc ca zile libere.
Zilele stabilite ca zile libere se vor recupera in data de 12 ianuarie 2013, respectiv 19 ianuarie 2013.

Aceste prevederile nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Dispozitiile hotararii de guvern nu se aplica magistratilor si celorlalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 24, respectiv 31 decembrie 2012 si nici participantilor in aceste procese.

De asemenea nu beneficiaza de zile libere personalul din cadrul Trezoreriei Statului care desfasoara in zilele respective activitati stabilite prin Normele metodologice privind incheierea exercitiului bugetar al anului 2012, aprobate prin ordin al ministrului finantelor publice.

Dispozitiile hotararii de guvern pot fi aplicate si angajatilor din sectorul privat, in masura in care partenerii sociali stabilesc astfel.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat