Asistenta medicala la Biroul de Medicina Muncii Pitesti cerectata de DNA pentru trafic de influenta


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie Serviciul Teritorial Pitesti efectueaza cercetari penale fata de inculpata AVRAM MARILENA ANCUTA, asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Pitesti in perioada savarsirii faptelor, in sarcina careia s-a retinut infractiunea de trafic de influenta in forma continuata.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2010 - 2011, inculpata Avram Marilena Ancuta, asistent medical la Biroul de Medicina Muncii Pitesti, a pretins si primit de la mai multe persoane denuntatoare suma totala de 22.000 lei lasand sa se inteleaga ca are influenta asupra unor medici pe care ii poate determina sa pensioneze pe motive medicale persoanele denuntatoare sau membri ai familiilor acestora.
De asemenea, inculpata Avram Marilena Ancuta a pretins si primit de la alte persoane denuntatoare sumele totale de 5.000 euro si 4.300 lei pentru a interveni pe langa functionari publici si alte peroane cu functii de decizie pentru ca denuntatorii sau persoane apropiate acestora sa fie angajati in cadrul unor institutii publice (I.P.J. Arges sau Serviciul de Ambulanta Arges) sau private (o societate comerciala sau unitate bancara).

La instrumentare acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiteri din cadrul DIPI Arges.

Inculpatei i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala. La data de 22 ianuarie 2013, procurorii au dispus retinerea inculpatei pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentata Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile.

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat