Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de 4 functionari din Ministerul Muncii


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de urmatoarele persoane:

CORUT IULIANA, director la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (la data faptelor), in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
- luare de mita,
- instigare la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii,
- instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,

MANUCEANU PAULA, consilier la cabinetul ministrului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (la data faptelor), in sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
- permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii,
- abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,
- instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale,
- uz de fals si sustragere de inscrisuri,

DUMITRIU SIMONA, functionar public in cadrul unei autoritati nationale, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele:
- complicitate la infractiunea de luare de mita si
- complicitate la infractiunea de dare de mita,

BIGAN CRISTIANA, functionar public in cadrul unei autoritati nationale, in sarcina careia s-au retinut urmatoarele:
- dare de mita,
- complicitate la infractiunea de permitere a accesului unei persoane neautorizate la informatii care nu sunt destinate publicitatii si

FERCHEDAU-PAUL CRISTIAN, persoana fara calitate speciala, in sarcina caruia s-au retinut urmatoarele:
- folosire de informatii care nu sunt destinate publicitatii,
- fals material in inscrisuri oficiale si
- complicitate la infractiunea de uz de fals.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:

In cursul lunii octombrie 2012, ca urmare a interventiei invinuitei Corut Iuliana, director de cabinet al ministrului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, invinuita Paula Manuceanu, consilier la cabinetul ministrului, a facut demersuri pentru ca Ferchedau-Paul Cristian sa intre in posesia subiectelor la examenul pentru ocuparea functiei de consilier pentru afaceri europene in cadrul Directiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU) - Serviciul Evaluare Programe, organizat de minister in cursul lunii decembrie 2012.
Pentru a-l favoriza pe Ferchedau-Paul Cristian in ocuparea acestui post, invinuita Corut Iuliana a pretins si primit o suma de bani de la Bigan Cristiana, mama candidatului, prin intermediul invinuitei Dumitriu Simona, sora invinuitei Corut Iuliana.

Avand in vedere stadiul cercetarilor, in acest moment, informatii suplimentare nu sunt publice, in conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.

In zilele de 7 si 11 februarie 2013, invinuitilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

Facem precizarea ca inceperea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatieServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat