In perioada 04 08 februarie 2013 Inspectia Muncii a aplicat amenzi de peste 2 mil. de lei


Inspectorii de munca au aplicat in urma controalelor amenzi in valoare totala de 2.436.900 de lei, au depistat 254 de persoane care lucrau fara forme legale si au sanctionat nerespectarea prevederilor din domeniul securitatii si sanatatii in munca

Inspectia Muncii a desfasurat,in perioada 04 - 08 februarie 2013, actiuni de control in urma carora a aplicat amenzi in valoare totala de 2.436.900 de lei.
In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 2.217 controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 1.924.400 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.548.000 de lei. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 8 propuneri de cercetare penala cu privire la angajatorii care au incalcat legea. Pentru 55 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa. In judetul Alba o persoana fizica a fost sanctionata cu 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art.23,alin.1,lit.a din Legea 108/1999 referitoare la impiedicarea inspectorilor de munca sa exercite controlul sau sa cerceteze evenimentele.
In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1527 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 512.500 de lei. S-au constatat 2.273 de deficiente si s-au aplicat 2190 de sanctiuni contraventionale. S-au dispus trei sistari de activitate la trei angajatori,
in judetele Dolj, Harghita si Sibiu. La un angajator din judetul Botosani a fost oprit din functiune un echipament de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 24 de evenimente care, in urma cercetarilor vor fi incadrate sau nu, ca fiind accidente de munca.
Inspectia Muncii va urmari modul de indeplinire a masurilor dispuse de inspectorii de munca si va continua actiunile de control prin inspectoratele teritoriale de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat