ANOFM a lansat Serviciul Electronic de Mediere a Muncii


Portalul Serviciul Electronic de Medierea Muncii ( http://www.semm.ro) lansat de ANOFM urmareste sa asiste persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, precum si angajatorii in identificarea personalului corespunzator, in conditii de securitate si confidentialitate.

Pentru persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, portalul ofera urmatoarele facilitati:

1. daca persoana este deja inregistrata in evidentele ANOFM, are un cont deja creat in cadrul portalului, activarea acestuia se poate face online sau la unitatile teritoriale ANOFM;
2. daca persoana nu este inregistrata in evidentele ANOFM, se poate inregistra folosind formularul de inregistrare al portalului.
3. Persoanele interesate in gasirea unui loc de munca pot cauta ofertele de locuri de munca, dupa anumite criterii
4. Publicare CV si scrisoare de intentie
5. Modificare date de contact (personale doar pentru utilizatori inscrisi prin intermediul portalului)
6. Afisarea listei de candidaturi (CV-uri), pentru un utilizator persoana in cautarea unui loc de munca autentificat

Pentru angajatori, portalul ofera urmatoarele facilitati:

1. daca angajatorul a depus anterior o oferta de locuri de munca vacante la structurile teritoriale ale ANOFM, contul lui in cadrul portalului a fost deja creat, iar activarea se poate face online sau la unitatile teritoriale ANOFM;
2. daca angajatorul nu a mai depus pana acum o oferta de locuri de munca vacante trebuie sa depuna o oferta la unitatile teritoriale ANOFM pentru a i se genera automat cont de acces.
3. Angajatorii pot cauta, in baza de date, persoane aflate in cautarea unui loc de munca
Angajatorii pot vizualiza detalii despre persoana in cautarea unui loc de munca
4. Angajatorii pot vizualiza detalii -Afisarea listei de oferte de locuri de munca pentru un utilizator angajator autentificatServicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat