Conferinta "Jurisdictia muncii. Noul cod de procedura civila". Cum a fost?


Miercuri, 6 martie 2013, la NH Hotel Bucuresti, sala Bucharest, a avut loc conferinta "Jurisdictia muncii. Noul cod de procedura civila", organizata in cadrul clubului de drept social-Costel Gilca.

Evenimentul si-a propus sa aduca in prim-plan principalele modificari introduse in procedura civila odata cu intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila, indeosebi in ceea ce priveste conflictele avand la baza raporturi de dreptul muncii.
Av. Andrea Miclea (SCPA Gilca&Vasiliu) a prezentat fiecare cale de atac, precum si modalitatea in care sunt reglementate recursul in interesul legii si contestatia privind tergiversarea unui proces, in contextul noilor prevederi. Daca in litigiile de dreptul muncii declansate anterior datei de 15 februarie 2013 calea de atac prevazuta era cea a recursului, pentru actiunile introduse dupa aceasta data calea de atac va fi cea a apelului, asa cum este el conturat in noile dispozitii procedurale.
Dna Marilena Balabuti, Inspector Sef Adjunct I.T.M. Bucuresti a oferit participantilor lamuririle necesare in ceea ce priveste principalele situatii practice. S-au adus in discutie, astfel: prevederile referitoare la acordarea cumulata a zilelor de repaus saptamanal, dupa o activitate neintrerupta de cel mult 14 zile, obligativitatea inregistrarii demisiei,obligatia angajatorului de a initia negocierea colectiva, alegerea reprezentatilor salariatilor, sanctiunile aplicabile in cazul nerespectarii masurilor date de inspectorii muncii etc.
Conferinta a fost bine-venita in contextul modificarilor aparute in procedura civila, implicit prin prisma Legii 2/2013.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat