Romania in topul tarilor cu cel mai mare deficit de forta de munca


Revista Fortune a realizat un top al celor mai dinamice tari in ce priveste piata muncii. Alaturi de nume grele se afla si Romania, urmare a investitiilor straine sustinute, dar si a migratiei de muncitori romani catre alte state, pentru un salariu mai bun.
Iata lista celor cinci state nominalizate de Fortune: 1.Canada Regiunea Ontario s-a dezvoltat puternic in ultimii ani, in contrast cu vecinii americani, a caror economie a incetinit. Cererea mare de uraniu si carbonat de potasiu a facut ca partile izolate ale tarii sa fie extrem de cautate. Alberta, regiunea cea mai dezvoltata a Canadei, se afla in continuare pe pozitii. 2.Danemarca Potrivit guvernului danez, rata somajului este de 1,7%, un procent mult prea mic pentru a fi considerat sanatos pentru economie, dupa cum spune chiar guvernatorul bancii centrale a Danemarcei. Sunt mai putin de 50.000 de danezi care isi cauta un job. Mediul de afaceri cere politicienilor legi ale imigratiei mai blande, astfel incat sa isi poata acoperi nevoia de personal. 3.Japonia Dupa mai bine de 15 ani de recesiune, economia Japoniei a inceput din nou sa creasca. Problema majora aici este imbatranirea populatiei. Companiile au mari probleme in a gasi specialisti IT, reprezentanti de vanzari, tehnicieni si ingineri. 4.Romania Cresterea salariilor, intrarea in Uniunea Europeana si cresterea nivelului de trai vor readuce zeci de mii de muncitori romani care acum lucreaza in tari precum Spania sau Italia. Potrivit unor estimari, aproape 2 milioane de romani lucreaza in strainatate, dar avalansa de noi firme ce isi stabilesc bazele in Romania ar putea sa ii aduca acasa. Un raport al Ministerului Muncii arata ca mai mult de 73% din angajatori au probleme in a-si gasi personal. Conform datelor Patronatului Societatilor din Constructii (PSC), deficitul de forta de munca din sectorul constructiilor este estimat la circa 170.000 de muncitori. Un fenomen recent este importul de muncitori. Sunt deja cateva companii ai caror angajati sunt exclusiv din China sau alte tari sarace din Asia. 5.Australia Australia intra in a doilea deceniu de crestere neintrerupta. Singura afectata e piata muncii. Se cauta de la soferi de autobuz la doctori. Guvernul a anuntat ca planuieste sa atraga 190.000 imigranti in fiecare an, o crestere cu 25% fata de cota actuala.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat