In perioada 07 10 aprilie 2013 Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare de 2.287.900 de lei


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 07 10 aprilie 2013, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 2.287.900 de lei.

Au fost depistate 174 de persoane care lucrau fara forme legale. In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1.232 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 1.824.900 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.220.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate cinci propuneri de cercetare penala din care trei in judetul Constanta. Pentru 13 persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 849 controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 463.000 de lei. La doi angajatori din judetele Salaj si Sibiu s-a dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 25 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat