Inspectorii de munca au aplicat amenzi de circa trei milioane de lei pentru munca la negru


Inspectia Muncii a desfasurat,in perioada 13 17 mai 2013, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 2.929.000 de lei. Au fost depistate 244 de persoane care lucrau la negru.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 2151 de controale din care 2.038 pentru munca fara forme legale. S-au aplicat amenzi in valoare de 2.300.500 de lei din care 1.620.000 de lei pentru munca la negru.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 8 propuneri de cercetare penala cu privire la angajatorii care au incalcat legea. Pentru 42 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.497 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 628.500 de lei. La 6 angajatori inspectorii de munca au dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare. Patru dintre acesti angajatori erau din judetul Caras Severin. La un angajator din judetul Hunedoara s-a dispus sistarea activitatii.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 27 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca vor fi incadrate sau nu, ca fiind accidente de munca. Printre acestea se numara si decesul unui muncitor din judetul Sibiu.

In urma controalelor, inspectorii de munca au dispus, in domeniul relatiilor de munca 4.128 masuri iar in domeniul securitatii si sanatatii in munca 2.315.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat