Inspectia Muncii a aplicat amenzi de 2.809.300 de lei si a depistat 284 de persoane fara contracte individuale de munca


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 03 07 iunie 2013, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 2.809.300 de lei.

Au fost depistate 284 de persoane care lucrau fara forme legale.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1.837 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 1.680.000 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.680.000 de lei in urma a 1.743 controale. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 8 propuneri de cercetare penala. Pentru 34 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.290 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 575.000 de lei. La 5 angajatori s-a dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare. Dintre acestia 2 sunt din judetul Prahova, 2 din Ilfov si unul din Galati. Pentru 2 angajatori din judetul Iasi si unul din Bucuresti s-a dispus sistarea activitatii. Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 21 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca. Patru dintre acestea s-au inregistrat in judetul Hunedoara.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat