Nou proiect de lege privind grupele de munca


Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse va depune, la inceputul sesiunii parlamentare, un proiect de lege care va reglementa problema grupelor de munca, a anuntat ministrul Paul Pacurar.
Potrivit ministrului, grupele de munca sunt singura problema care necesita rezolvare in sistemul public de pensii. “Pentru a corecta acest lucru am avansat deja in Guvern trei variante operationale de posibila solutionare a acestei inechitati si urmeaza ca in momentul in care incepe sesiunea parlamentara sa prezentam proiectul de act normativ, astfel incat sa dam o solutie tehnica si acestui subiect”, a declarat Pacurar, in cadrul unei conferinte de presa. “Grupele de munca sunt un subiect dominant in zonele care au avut industrie grea. Singura problema care a ramas de rezolvat in sistemul public de pensii este problema inechitatilor care exista inca intre diversi pensionari, in functie de anul in care au fost pensionati, in functie de legea care li s-a aplicat la pensionare si in functie de stagiul minim de cotizare care s-a aplicat in momentul calcularii pensiei”, a afirmat Pacurar.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat