Cati absolventi s-au inscris la agentiile de ocupare a fortei de munca?


In perioada 1 iunie - 31 iulie 2013, in baza de date a ANOFM s-au inregistrat 43.008 absolventi dintre care 3.970 persoane, in luna iunie 2013 si 39.038 persoane, in luna iulie a.c.

Pentru luna iulie 2013, situatia absolventilor dupa forma de invatamant este urmatoarea:

- 648 absolventi - primar, gimnazial si professional
- 35728 absolventi - liceal si post-liceal
- 2662 absolventi - universitar.

Dupa ce s-au inscris la agentiile de ocupare a fortei de munca sau la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati, absolventii pot beneficia de serviciile de mediere a muncii pe locurile de munca vacante declarate de angajatori, precum si de serviciile de informare si consiliere profesionala, pot participa la cursuri gratuite de formare profesionala.

Absolventii care intr-o perioada de 60 de zile de la absolvire nu reusesc sa se incadreze in munca potrivit pregatirii profesionale, beneficiaza de indemnizatie de somaj, in cuantum de 50% din valoarea indicatorului social de referinta , pe o perioada de 6 luni;

Indemnizatia de somaj nu se acorda automat tuturor celor care s-au inscris in termenul legal de 60 de zile de la absolvire, ci se acorda la cerere.

Cererea, insotita de documentele necesare, se depun de catre solicitant la agentia pentru ocuparea fortei de munca din raza de domiciliu/resedinta.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat