In perioada 19 23 august 2013 Inspectia Muncii a depistat 916 persoane fara contracte individuale de munca


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 19 23 august 2013, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 3.572.300 de lei. Au fost depistate 916 persoane care lucrau fara forme legale. Dintre acestea 567 erau din judetul Bihor.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1633 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 2.783.800 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 2.250.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 12 propuneri de cercetare penala. Pentru 604 persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca. Dintre acestea 567 sanctiuni au fost aplicate in judetul Bihor.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1284 controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 788.500 de lei. Au fost sanctionati 1006 angajatori. La doi dintre acestia s-a dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare, iar pentru opt angajatori s-a dispus sistarea activitatii pana la remedierea deficientelor.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 17 evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat