In perioada 14-18 octombrie 2013 Inspectia muncii a aplicat amenzi de peste 3 mil. de lei


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 14-18 octombrie 2013, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala 3.045.200 de de lei. Au fost depistate 242 de persoane care lucrau fara forme legale. Dintre acestea, 32 lucrau in judetul Valcea, 18 in judetul Galati si 16 in Bacau.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1934 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 2.356.700 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.481.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 6 propuneri de cercetare penala. Pentru 32 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca, au fost efectuate 1427 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 688.500 de lei. La cei peste 1000 de angajatori sanctionati au fost constatate 1899 de deficiente, iar pentru remedierea acestora s-au dispus 1926 de masuri.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 25 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat