M. Muncii: urmeaza recalcularea a 200.000 de pensii


Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca, dupa ce Curtea Constitutionala si-a motivat decizia privind neconstitutionalitatea unor prevederi din OUG 1/2013, urmeaza reclacularea a 200.000 de pensii.

Curtea Constitutionala a decis, in 29 octombrie, ca dispozitiile art. III alin.(2) si (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sunt neconstitutionale.

In motivarea deciziei, publicata miercuri, se precizeaza ca drepturile de pensie deschise incepand cu anul 2011 ar trebui recalculate din oficiu de Casele de pensii.

Acestea vor fi acordate incepand cu anul 2014.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat