M. Muncii: Proiectul de egalizare a varstei standard de pensionare la femei si barbati


Ministerul Muncii a publicat, spre dezbatere, Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Proiectul vizeaza modificarea art. 53 din Legea nr.263/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul egalizarii varstei standard de pensionare pentru femei si barbati la 65 ani.

De asemena, proiectul prevede si completarea Anexei 5 la lege in ceea ce priveste esalonarea varstelor standard pentru femei, in raport de data nasterii, in intervalul 2030 -2035.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat