Inspectia Muncii a aplicat amenzi in valoare de 2.413.700 lei si a depistat 328 de persoane fara contracte individuale de munca


Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 04 08 noiembrie 2013, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 2.413.700 lei.

Au fost depistate 328 de persoane care lucrau fara forme legale. Dintre acestea 178 erau din municipiul Bucuresti.

In domeniul relatiilor de munca, s-au efectuat 1.762 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 1.854.200 de lei. Pentru munca la negru valoarea amenzilor a fost de 1.290.000 de lei.

Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 5 propuneri de cercetare penala. Pentru 22 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale pentru ca au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca.

In aceeasi perioada, in domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.298 de controale si s-au aplicat amenzi in valoare de 559.500 de lei. Au fost sanctionati 945 de angajatori si au fost constatate 1.638 de deficiente. La un angajator din judetul Cluj s-a dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare. De asemenea, la un angajator din Dolj s-a dispus sistarea activitatii pana la remedierea deficientelor.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 23 de evenimente care, in urma cercetarilor efectuate de inspectorii de munca, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.Servicii pentru Angajatori

Indiferent de marimea sau obiectul de activitate, uneori, companiile au nevoie si de ajutorul unor specialisti in dreptul muncii. Confruntarea cu probleme care decurg raporturile de munca cu salariatii, in special cele privitoare la incheierea, modificarea, suspendarea sau incetarea acestora, poate provoca pierderi financiare daca nu sunt abordate in mod corespunzator.
Sunt Angajator

Servicii pentru Salariati

Pentru multi salariati, drepturile legale si cele care decurg din contractul de munca (individual sau colectiv) sunt ingradite sau limitate in mod netemeinic, uneori abuziv, de catre cei care sunt obligati sa le respecte si, implicit, sa le acorde integral. Daca sunteti implicat intr-un conflict sau litigiu de munca, apelarea la un speciaslit, cel putin, va reduce stresul dvs.
Sunt Salariat